GYAKORI KÉRDÉSEK

Tip Sheet

<< Vissza a nyitólapraÁltalános kérdések

Miért frissül a Concur Expense?
Folyamatosan igyekszünk jobb felhasználói élményt nyújtani, és ennek keretében a Concur Expense jelentős változásokon esett át. A frissítés célja a könnyebb kezelhetőség, gyorsabban elvégezhető feladatok és az akadálymentesség fejlesztése. A könnyebb kezelhetőség jegyében korszerűbbé és egységesebbé alakítottuk a felületet. Így egyértelműbb és intuitívabb a költségelszámolás elkészítése. A feladatok gyorsabb elvégzése érdekében a lehető legtöbb műveletet automatizáltuk, és gördülékenyebbé alakítottuk a teljes folyamatot. Végül pedig a fejlesztéseknek köszönhetően a Concur Expense rendszerét valamennyi felhasználó tudja kezelni – fizikai vagy kognitív képességeitől függetlenül.

Hol láthatom a változásokat?
A Concur Expense teljes rendszerében történtek frissítések. A legjelentősebb fejlesztéseket a költség részleteinek megtekintésekor, a költségek részletezésekor és a résztvevők költséghez adásakor tapasztalhatja.

Mit tegyek, ha segítségre van szükségem a Concur Expense új felületének használatakor?
Reményeink szerint oktatás nélkül, zökkenőmentesen át lehet állni a megújult rendszerre. Ezt a nyitóoldalt azért készítettük, hogy részletesebben tájékoztassuk a felhasználókat a változásokról és azok okáról.

Concur Expense nyitóoldal

Hogyan nézhetem meg a korábbi költségelszámolásokat?
Az új Concur Expense alapértelmezés szerint megjelennek az aktív elszámolások, de a korábbiakat is egyszerűen megtekintheti. Válasszon egyet a Nézet legördülő lista előre megadott lehetőségei közül, vagy adjon meg saját dátumtartományt.

Hol találom a költséggel kapcsolatos forrásinformációkat?
Egyszerűsítettük a költségelszámolás elkészítéséhez szükséges forrásinformációkat. Mostantól a bizonylatadatok a Bizonylat oszlopban találhatók, a kártyaadatok pedig a Fizetési mód oszlopban, így azonnal látható, hogy mely költségekhez szükséges további információ. A korábban ikonként megjelenő többi forrásinformáció mostantól a tételsorra kattintva érhető el.

Költségelszámolás

Elszámolás benyújtásakor miért jelenik meg több végösszeg?
A költségek többféleképpen fizethetők ki és téríthetők vissza. A vállalata például visszatérítést adhat, kiegyenlítheti a céges kártyás számláját, vagy kifizettetheti Önnel a vissza nem téríthető költségeket. A költségelszámolás benyújtásakor a Concur Expense a fenti esetek mindegyikére vonatkozóan megjelenít végösszeget.

Költség részletei

Hogyan törölhetek egy költséget a költségelszámolásból?
Mostantól törölhet egy költséget a költségelszámolásból, vagy akár többet is egyszerre. Törléskor a rendszer visszaküldi az Elérhető költségek szakaszon átjutott forrásokat, amelyek így törölhetők – amennyiben a vállalati szabályzat engedélyezi.

Hogyan adhatok hozzá több bizonylatot (vagy egy bizonylatról készült több képet) egy adott költséghez?
Az első kép feltöltése után kattintson a Csatolás gombra a bizonylatkép területének alján, és adja hozzá az újabb képet.

Részletezések

Honnan tudhatom, hogy részleteznem kell-e egy költséget?
A költség mentése után egy riasztás jelenik meg a költségnézetben (vagy a költségelszámolás nézetében), ha a vállalata részletezést ír elő az adott költség esetében.

Honnan tudhatom, hogy hozzáadtam-e már részletezést?
Úgy tudhatja meg, hogy a költség már részletezve van-e, hogy megnyitja a költséget, és a Részletezés fülre kattint.

Résztvevők

Hogyan adhatok résztvevőket a költséghez?
Résztvevők hozzáadásához kattintson a költségre, azután a Résztvevők gombra a bal felső sarokban, a Részletek szakaszban.

Honnan tudhatom, hogy kell-e résztvevőket hozzáadnom a költséghez?
A költség mentése után egy riasztás jelenik meg a költségnézetben (vagy a költségelszámolás nézetében), ha a vállalata résztvevőket ír elő az adott költség esetében. A vállalata beállíthat olyan konfigurációt, amelyben ez a riasztás csak a költségelszámolás benyújtása után jelenik meg.